ZMA – Vad är det och hur fungerar det?

ZMA är säkert något du har hört mycket om, men vad är det? Är det något du borde lägga till i livet och hur fungerar det?

Vad är ZMA?

ZMA står för Zink och Magnesium, och utvecklades till en början av Victor Conte, grundaren av BALCO Laboratories och SNAC Nutrition. Det används ofta av bodybuilders, idrottare och gymnaster för att öka muskeluppbyggnaden och testosteronnivåerna i kroppen.

Det innehåller zink, magnesium och vitamin B6. B6 har adderats för att öka upptaget av de två föregående. Alla tre ingredienser är väldigt viktiga för att kroppen ska fungera korrekt och även om de flesta får i sig tillräckligt med zink och vitamin B6, är det många som inte får i sig tillräckligt med magnesium.

Forskning från Western Washington University visade att en grupp som styrketränade och tog ZMA fick en ökning av fria och naturliga testosteronnivåer på 33,5 respektive 32,4 procent, jämfört med placebogruppens minskning på 10 procent.

ZMA har förknippats med bättre:

  • Muskelstyrka
  • Sömn
  • Lust
  • Humör
  • Självkänsla
ZMA har förknippats med muskelstyrka
ZMA har förknippats med muskelstyrka och humör.

Varför tar man ZMA?

Zink hjälper till att upprätthålla testosteronnivåerna i blodet, vilket ger dig normal reproduktionsförmåga och fertilitet. Vitamin B6 hjälper till att minska trötthet, medan magnesium bidrar till normal muskelfunktion. Kombinationen av dessa tre aktiva substanser kan ge dig en bättre testosteronnivå och därmed även en normal proteinsyntes.

Detta leder till bättre träningsresultat, mer energi och ett förhöjt välmående överlag. Med bättre sömn blir du även mer förberedd på dagens utmaningar och mindre humörsvängningar ger dig bättre sällskap med andra.

När bör man ta ZMA?

De flesta vitaminer och mineraler som bidrar till återuppbyggnad gör sitt bästa arbete under vila. Därför rekommenderas du att ta ZMA innan du går och lägger dig eller efter träning. Magnesium, som kopplas till muskelfunktion, kan hjälpa dig att slappna av bättre under sömn, vilket bidrar till en bättre återuppbyggnad. 

ZMA borde inte tas tillsammans med mat eller kosttillskott som innehåller kalcium, eftersom det kan hämma upptagningsförmågan av de aktiva ingredienserna.

Finns det några biverkningar?

Det kan låta läskigt med en förkortning som ZMA, men detta kosttillskott innehåller bara naturliga mineraler och vitaminer som kroppen behöver och som ofta saknas i dagens kost. Du bör däremot vara medveten om vad som kan hända om du tar för mycket av ett kosttillskott.

Vid normal användning finns det inga biverkningar.

Magnesiumförgiftning är extremt sällsynt eftersom njurarna gör sig av med överskottet av detta mineral, om ett överskott skulle byggas upp.

Zinkförgiftning uppstår först vid intag som är 10 gånger högre än vad man får i en dos, så det är också ganska ovanligt. Om du tar normala doser är det därför väldigt få saker som du behöver oroa dig för med ZMA och dess biverkningar.

Vill du också prova?

Kosttillskottet T8 har tusentals nöjda användare i hela Norden. Det innehåller den rekommenderade mängden ZMA och 200 mg terminalia chebula som kan hjälpa dig att upprätthålla en stark libido.

GRATIS

FRAKT

SÄKER

BESTÄLLNING

SNABB

LEVERANS

T8 form #1

Prova T8 i 60 dagar

50% RABATT – ENDAST 174:-

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.

Vad händer när du beställer?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 174:- per månad (totalt 696:-).

Vad händer när du beställer?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 174:- per månad (totalt 696:-).