Sex anledningar till att äta magnesium

Magnesium styr över 300 processer i kroppen och är bland annat avgörande för att testosteronproduktionen ska fungera normalt. Det är testosteron som bidrar till muskelväxt, normal sexlust och energi hos män. 

Studier har visat att magnesiumtillskott kan bidra till att upprätthålla testosteronnivån till det normala om du har brist på denna viktiga minreal i kroppen. 

Testosteron är det viktigaste könshormonet hos män. Och det verkar som att ju mer magnesium du har i blodet, desto högre är mängden fritt testosteron i kroppen, enligt en forskningsartikel publicerad i Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis.

Gav ökade testosteronnivåer 

Dessutom visar en studie publicerad i tidsskriften Biological Trace Element Research att intag av kosttillskott med magnesium i minst 1 månad kan öka testosteronnivån (10 mg per kg kroppsvikt). Rapporten visade också en signifikant ökning i testosteron bland de som tränade, jämfört med de som inte tränade.

Ett annat ämne som har visat sig ha en positiv effekt på testosteronproduktionen i kroppen, är zink. I studien åt deltagarna zink i 4 veckor (3 mg/kg/dag).

Kombinationen av zink och magnesium kallas ZMA – och det kan du läsa mer om här.

Magnesium i kroppen 

Men dagligt intag av magnesium är inte bara viktigt för normal testosteronproduktion: 

1. Magnesium är viktigt för att prestera som bäst under träning 

Du har omkring 20 gram magnesium i kroppen, och hälften befinner sig i skelettet och lite mindre än hälften i musklerna. 

Om du tränar kan du behöva 10-20% mer magnesium beroende på typ av träningsaktivitet.

I en studie upplevde till exempel volleyballspelare som tog 250 mg magnesium varje dag en förbättring i hopp- och armrörelser.

2. Viktigt för god benhälsa

Tillsammans med kalcium är magnesium viktigt för en sund benhälsa, så som att upprätthålla en normal benstomme.

3. Viktigt för att hantera stress

Forskning visar att magnesium har en påverkan på nervsystemets normala funktion och kan bidra till att minska stresshormonerna i kroppen. Annars kan brist på magnesium leda till ökad stress.

4. Viktigt för hjärtat och kretsloppet

Magnesium är nödvändigt för nerv- och muskelimpulser är särskilt viktigt för muskelfunktionen i hjärtat. Magnesium är en elektrolyt och elektrolyter är mineraler som kroppen behöver för att nerv- och muskelfunktionerna ska fungera optimalt.

5. Magnesium spelar en viktig roll för tänderna

Magnesium hjälper kroppen med att absorbera kalcium och kan stärka tandemaljen och förhindra hål. Magnesium är viktigt för både skelettet och tänderna.

6. Bidrar till att minska trötthet och utmattning

Magnesium har påverkan på energinivåerna och kan minska trötthet och utmattning. Magnesium påverkar på mer än 300 av enzymerna i kroppen och brist på detta viktiga mineral kan leda till att kroppen inte fungerar optimalt.

Symptomer på magnesiumbrist 

  • Minskad matlust
  • Illamående
  • Trötthet och utmattning
  • Muskelkramper
  • Domningar, stickningar i armar och ben
  • Personligheten förändras
  • Onormal hjärtrytm

Magnesium i mat

Magnesium finns i de flesta matvaror, men bra källor är speciellt potatis, grönsaker, mejeriprodukter, kött och fisk. 

Magnesium och testosteron

T8 täcker din dagliga dos av magnesium, i tillägg till zink och vitamin B6: Det enklaste och snabbaste sättet att upprätthålla testosteronnivån på.

Zink bidrar till att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet, magnesium och vitamin B6 bidrar till att minska trötthet och utmattning.

Prova T8 i 60 dagar

50% RABATT – ENDAST 174:-

Fyll i ditt personnummer

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med informationen knuten till ditt personnummer. Du beställer ingenting nu.

Ingen förskottsbetalning

Inga köpförpliktelser

14 dagars ångerrätt

Gratis frakt