Så blir du av med ölmagen

Dina magrutor kanske är bra gömda under magfettet efter många festkvällar med mycket öl. För varje halvliter som du dricker, får i dig 150 kalorier åt gången. Men det är långt ifrån bara öl som fastnar runt magen.

Alla typer av kalorier, oavsett om det är från alkohol, sockerhaltiga drycker eller onyttig mat, kan öka magfettet. Speciellt hos män tenderar överflödigt fett att samlas runt midjan.

Kilon smyger sig ofta på med åldern, och öl har ofta en indirekt effekt på magen: Det är lätt hänt att man njuter av sin kalla öl med ohälsosamma alternativ som pizza och chips.

Öl och testosteron  

Att dricka öl kan störa kroppens förmåga att förbränna fett. När du dricker alkohol prioriterar levern att bränna alkohol istället för fett, så att överskottet av kalorier sätter sig på magen.

Dessutom är hög alkoholkonsumtion också förknippad med minskade testosteronnivåer, vilket i sin tur är förknippat med ökat magfett

Öl innehåller till exempel fytoöstrogen och prolaktin – två kemikalier som kan öka östrogennivåerna, vilket kan minska testosteron. Dessa kemikalier finns vanligtvis i humle och korn, två av de vanligaste ingredienserna i öl.

Tips för att bli av med ölmagen

Tyvärr finns det inget mirakelmedel för att bara bli av med ölmagen. Men genom att förbränna mer kalorier än du konsumerar kan du minska den totala fettprocenten i kroppen. Och du kanske inte behöver göra så stora förändringar.

Ät lite hälsosammare

Du kommer att gå långt om du minskar din ölkonsumtion, men om du vill nå ditt mål bör du samtidigt göra några enkla koståtgärder.

Du kan till exempel försöka minska på de portioner du äter. Istället för fyra bitar av pizza, försök bara äta två. När du vänjer dig vid mindre portioner kommer du att märka att den nya vanan går lättare och blir lättare att följa.

Räkna kalorier 

Det kan tyckas komplicerat till en början, men när du får en översikt över mängden kalorier som finns i maten du normalt äter blir det lättare.

Om du har ett dagligt intag på 2500 kalorier kommer du till exempel att gå ner 0,5 kilo per vecka genom att minska kaloriintaget till 2000. Det beror dock på ålder, vikt, längd och aktivitetsnivå.

Försök fylla på med mer grönsaker, frukt, fullkorn och magra proteiner och drick mycket vatten.

Du bör också försöka minska på bearbetade livsmedel, livsmedel som innehåller mycket socker och vetemjöl och mättat fett.

Mer aktivitet

Om du lägger in lite mer fysisk aktivitet kommer du öka chansen för att minska på midjan.

Du kan till exempel prova intervallträning med hög intensitet, som snabb sprint följt av kort vila. En studie i Journal of Obesity menar att denna formen av träning är mer effektiv för att förbränna fett jämfört med andra träningsformer.

Ett tips kan vara att lägga in 30 minuters aerob träning (cykling, joggning eller simning) med måttlig intensitet nästan dagligen, liksom två dagars styrketräning per vecka.

Dessutom påverkar små förändringar som att välja trappor framför hissen eller ta flera korta promenader också vikten på lång sikt.

När försvinner magen?

Hur lång tid det tar innan magen försvinner beror på flera faktorer, till exempel hur många kilo du vill gå ner, hur mycket du tränar och din kost.

Om du lyckas minska ditt kaloriintag med 500 om dagen, samtidigt som du förbränner 500 kalorier varje dag, kan du förvänta dig att gå ner 0,5 kilo i veckan. Det motsvarar 2 kilo per månad.

Det hälsosammaste sättet att gå ner i vikt är att gå ner i vikt gradvis. Då minskar du chansen att snabbt gå upp i vikt igen.

Kom också ihåg att du inte behöver sluta dricka öl helt, du kommer långt om du lyckas minska ditt intag. Kanske kan du ersätta en del av ölen med lättöl?

T8 ger dig en kickstart

Om du har sjunkande testosteronnivåer kan det vara extra svårt att hitta energi och överskott för att träna och äta hälsosammare. Dagligt intag av T8 förser kroppen med zink som hjälper till att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet samt magnesium och vitamin B6 vilket hjälper till att minska trötthet och utmattning. Först efter en kort tids användning kan du märka att du får mer energi, lust och överskott att träna. Det är början på en bra cirkel och goda vanor.

GRATIS

FRAKT

SÄKER

BESTÄLLNING

SNABB

LEVERANS

T8 form #1

Prova T8 i 60 dagar

50% RABATT – ENDAST 174:-

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.

Vad händer när du beställer?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 174:- per månad (totalt 696:-).

Vad händer när du beställer?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 174:- per månad (totalt 696:-).