EREKTION – KÄNN TILL DEN HÅRDA FAKTAN

Bånge. Ståfräs. Resning. I folkmun är termerna enkla och grova. Och en erektion är väl något så enkelt som en stel och hård penis.

Eller är det egentligen så enkelt?

För även om en erigerad penis kan verka som en av de mest basala manliga funktionerna, är erektionsprocessen en av kroppens mest komplexa bedrifter! Själva beviset på mannens sexuella lust och vitalitet, som kräver fysisk och mental kondition och träning.

Så vad betyder det att få erektion?

På medicinskt språk betyder erektion ”ansvällning och styvning av könsorgan genom tillflöde av blod.”

Erektionen uppstår främst för att man tänker eller upplever något sexuellt, och varar under en kortare period. Erektion, eller att få en hård penis, hänger alltså som regel ihop med sexuell lust.

Själva resningen av penis sker sedan genom en extremt komplicerad fysisk process: de tre svällkropparna i penis fylls med blod. Sedan stängs blodkärlen, och penis förblir fylld med blod och har blivit stel.

Detta är en absolut nödvändig biologisk reaktion, som MÅSTE inträffa för att kunna ha samlag.

En hälsosam erektion är därför nära kopplad till vad vi kallar mannens sexuella lust och styrka.

Läs också: ”Allt om att vara kåt – din (heta) guide till lust”

Och när uppstår en erektion?

Redan hos foster finns registrerade erektioner, och spontana erektioner kan förekomma under barndomen. Särskilt unga pojkar i puberteten, med extra aktiva hormoner, kan uppleva erektioner i olika situationer.

Under natten blir penis också ofta stel i samband med våra drömfaser, och många män upplever också att de vaknar med erektion på morgonen.

Men i huvudsak uppstår erektionen kopplad till sexuell stimulering av könsorganen, och sexuella fantasier och begär.

Läs också: ”Får får man mer energi?”

Kan det hända att erektionen inte inträffar?

Detta pratar män sällan om. Men de allra flesta kommer att uppleva avsaknad av erektion, eller minskad förmåga att uppnå eller behålla en erektion, under sin livstid.

  • Den kanske vanligaste orsaken är helt enkelt prestationsångest och nervositet, vilket förstör din kåthet. Om du tänker efter så är det ganska komplicerade processer i kroppen som måste samverka för att få penis att stå – och när tankarna kommer i vägen går det snabbt åt skogen. Och så är det lätt att hamna i en ond cirkel av tankemönster som kan vara besvärliga. Då kan det vara smart att prata med någon – antingen din läkare eller en terapeut.
  • En annan viktig premiss för kåthet och sexlust är mängden testosteron i din kropp. Med åldern minskar hormonproduktionen hos män, och det kan påverka din sexlust och i slutändan även din erektion.

Det är därför en god idé att ta hand om ditt testosteron, äta hälsosamt och hålla kroppen i form. Det är lättare att känna sig redo sexuellt om man också är nöjd med sin fysik.

Detta kan du göra på egen hand:

  • Försök att ha en hälsosam livsstil
  • Få tillräckligt med sömn
  • Stressa lite mindre
  • Ät en hälsosam kost med MASSOR av zink, magnesium och vitamin B.

Här kan du förresten läsa mer om varför män tappar sexlusten!

Det finns många sätt att upprätthålla en stark sexlust nästan hela livet. Till exempel tillskott som innehåller medicinalörten terminalia.

Ett litet TIPS: Terminalia Chebula kan bidra till en stark sexlust

Denna medicinska ört har positiva egenskaper för mannens libido, och när den tas dagligen kan den bidra till en stark sexlust. Så för män som kämpar med sexlusten, kan en daglig dos Terminalia vara till stor hjälp. Du ger kroppen den boost den behöver.

Och prova T8 för mer lust

En daglig dos av T8 förser kroppen med zink som hjälper till att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet, och Terminalia chebula som kan hjälpa till att upprätthålla en stark libido.

Dessutom innehåller T8 även magnesium, som kan bidra till normal energiomsättning, normal muskelfunktion och normal mental funktion – och vitamin B6, som kan bidra till att minska trötthet och utmattning.

Mer lust. Mer energi. Mer man.

*T8 förser kroppen med bland annat zink och terminalia:
Zink hjälper till att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet, medan terminalia hjälper till att upprätthålla en stark sexlust.

Läs mer om vad testosteron är och hur du kan förhöja din nivåer: ”Testosteron – T8’s stora guide

GRATIS

FRAKT

SÄKER

BESTÄLLNING

SNABB

LEVERANS

T8 form #1

Prova T8 i 60 dagar

50% RABATT – ENDAST 174:-

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.

Vad händer när du beställer?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 174:- per månad (totalt 696:-).

Vad händer när du beställer?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 174:- per månad (totalt 696:-).