Du blir mindre och mindre man!

Mäns testosteronnivåer har minskat gradvis i årtionden. Samtidigt visar flera europeiska studier att den genomsnittliga människans spermiekvalitet inte längre är lika potent.

Så vad händer egentligen med oss ​​män?

Den mest omfattande studien av den allmänna testosteronnivån i den manliga befolkningen är från 2007, där the Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism* avslöjade ett testosteronfall hos amerikanska män sedan 80-talet på 1% årligen.

En 60-årig man i 2004 hade 17% mindre testosteron än en 60-åring i 1987.

En liknande studie av den danska befolkningen visade att testosteronnivåerna i den danska manliga befolkningen under perioden mellan 1920 och 1960 hade minskat med ett tvåsiffrigt antal procent!

Män har blivit svagare

Därför är det kanske inte konstigt att unga män idag är svagare än de tidigare har varit historiskt sett. I en amerikansk studie från 2016** kunde den genomsnittliga 20-34-åringen skjuta med en kraft på 44,45 kilo med sin högra hand. Det är 8,62 kilo mindre än vad en man i samma ålder lyckades med 1985.

Varför tappar vi all denna maskulina kraft?

Bilden är väldigt komplicerad och faktorerna är många. Stora samhällsförändringar som att män som inte längre arbetar i fysiskt krävande jobb spelar roll, att vi sitter stilla och lägger på oss (testosteronproduktion hämmas av övervikt), många hävdar att kemiska ämnen och föroreningar i hushållsprodukter är orsaken.

Men kan det också vara så att män nu lever i ett samhälle som inte värdesätter traditionella manliga värden lika mycket? Forskare frågade amerikanska millennials var de befann sig i den maskulina skalan. Endast 30% av 18-29-åringarna såg sig själva som ”fullständigt maskulina”.

Motsvarande siffra hos män över 65 år var 65%.

Menn mister den maskuline kraften

Testosteron ger livskvalitet

Även om samhället inte längre kräver att du går ut i skogen och dödar en älgtjur för att överleva, är testosteron fortfarande avgörande för mäns fysiska och mentala hälsa. Studier visar att testosteron ökar benmassan, muskelstyrkan och förbättrar sexuell funktion.

Det sänker också kolesterol och motverkar insulinresistens. Det är också oerhört viktigt vid produktion av spermier, hur män lagrar fett i kroppen och produktionen av röda blodkroppar.

Brist ger symptom

När du tappar testosteron upplever du att din kropp förändras, du kan bli deprimerad och förlora både självförtroende och lust.

Lyckligtvis finns det enkla sätt att hjälpa dina testosteronnivåer. T8 är en produkt som innehåller en unik blandning av åtta naturliga ingredienser, inklusive zink som hjälper dina testosteronnivåer.

Efter bara en kort period av dagligt intag, ofta i kombination med motion och en bra kost, kan du snabbt märka att energin och lusten återvänder.

Det kan du läsa mer om här: 8 anledningar till att ta T8

Har du för lite testosteron?

Till skillnad från kvinnor som upplever en snabb minskning av hormoner under klimakteriet, är mannens minskning av testosteronnivåer mer smygande och kan vara svårt att komma ikapp med i början.

Men det är några saker du bör vara observant på:

Du är mer sliten

Män med låga testosteronnivåer upplever ofta att de är trötta och utmattade. Om du till exempel är ständigt trött och inte kan hitta motivation att träna kan det vara en bra indikation på att du kan ha för lite testosteron.

Du tappar muskler

Testosteron är en oerhört viktig byggsten när det gäller muskelmassa, och män som tappar testosteron upplever också att de förlorar muskelmassa och att det är svårare att bygga om.

Du får mer fett på kroppen.

Män med lågt testosteron tenderar också att få mer kroppsfett, och detta är början på en dålig spiral. Högt kroppsfett hämmar också produktionen av testosteron och främjar produktionen av det kvinnliga hormonet östrogen.

Du upplever humörsvängningar.

Irritation, lägre självkänsla, koncentrationssvårigheter, depression. Eftersom testosteron är viktigt i så många processer i kroppen påverkar det också ditt mentala tillstånd. Det är svårt att känna sig mentalt i toppform när vikten stiger, musklerna försvinner och du är ständigt trött.

Här kan du ta en ett enkelt test med 10 frågor, som ger dig en indikation på om du kan ha testosteronbrist.

Ta T8-testet!  

Vill du upprätthålla normala testosteronnivåer?


Beställ ditt första paket med T8 i beställningsschemat under, och upptäck de positiva ändringarna du med. 

GRATIS

FRAKT

SÄKER

BESTÄLLNING

SNABB

LEVERANS

T8 form #1

Prova T8 i 60 dagar

50% RABATT – ENDAST 174:-

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med information kopplat till ditt personnummer, där du läser mer om abonnemanget och villkoren innan du beställer. Du beställer ingenting nu.

Vad händer när du beställer?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 174:- per månad (totalt 696:-).

Vad händer när du beställer?

Idag

Beställ enkelt och prova i 60 dagar till halva priset.

2-3 dagar

Snabb leverans. Fri frakt. Diskret försändelse.

30 dagar

Ge besked inom 30 dagar om du inte önskar få en ny leverans.

60 dagar

Du mottar ny leverans med 4 månaders förbrukning för 174:- per månad (totalt 696:-).

**A Population-Level Decline in Serum Testosterone Levels in American Men

**Comparative study of millennials’ (age 20-34 years) grip and lateral pinch with the norms

*Zink bidrar till att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet.