Därför upplever du erektionsproblem med åldern

Enligt en ny stor studie (Massachusetts Male Aging Study) kommer över 50 procent av män mellan 40 och 70 år uppleva erektil dysfunktion under sin livstid. Men vad är orsakerna till dessa erektionsproblem, och vad kan du göra själv?

Alla män kan uppleva erektionsproblem under livet, även de som är unga. Men det finns några stora förändringar i kroppen efter 40 års ålder, vilket gör det extra svårt att upprätthålla en normal erektion.


På medicinskt språk kallas detta tillstånd erektil dysfunktion och kan vara en stor belastning för den drabbade personen. Men det kan också skada för potentiella partners. Oförmågan att ha samlag skadar vanligtvis både självkänsla och relationer.

Det är därför det är viktigt att förstå de vanligaste orsakerna till erektil dysfunktion.

Erektionsproblem sitter i det stora huvudet

Eftersom så mycket av vår manliga självbild är relaterad till att kunna prestera på alla arenor, är erektion också till stor del relaterad till självförtroende och manlig kraft. När saker börjar gå fel där nere får det också stora konsekvenser där uppe. Du hamnar snabbt i en självförstärkande ond cirkel av erektion och lustproblem.

Hur man får en hård erektion igen, är frågan man ofta hänger upp sig på. Och för många är brist på erektion helt enkelt en följd av mentala orsaker som prestationsångest, stress eller problem som ångest, depression och droganvändning. Det smartaste du kan göra är att prata med en professionell, till exempel en sexolog eller din läkare.

Traditionellt har erektionsproblem betraktats som ett symptom på psykiska och psykiska störningar, men de senaste åren har det också varit ett större fokus på att de fysiska orsakerna till att penis inte längre blir hård.

Vanliga orsaker kan få dramatiska konsekvenser

Erektil dysfunktion kan också vara ett symptom på en allvarlig sjukdom. Det är viktigt att se en läkare omedelbart så snart du upptäcker att detta är ett bestående problem. Oförmåga att uppnå erektion kan vara en indikator på livsstilssjukdomar som hjärtsjukdomar, vissa cancerformer, typ 2-diabetes, högt blodtryck eller fetma.

Erektil dysfunktion kan också bero på biverkningar från läkemedel, såsom antidepressiva medel, som orsakar minskad lust och erektion.

Det står och faller på testosteron

Men en mycket vanlig orsak till brist på lust hos män över 40 år är bristen på testosteron i kroppen – ett otroligt viktigt manligt hormon. Detta påverkar främst sexlusten. De förlorar sin kåthet och önskan att ta initiativet.

Våra testosteronnivåer minskar med åldern. Från 35 års ålder minskar den med cirka 1 procent per år. Män når faktiskt också klimakteriet– och för vissa kan detta komma extra plötsligt om de till exempel har utsatts för mycket fysisk eller psykisk stress, depression, sorg eller har blivit utbrända. 

Cirka 30 procent av alla 60-åringar har lägre testosteronnivåer än den normala befolkningen och kan uppleva brist på lust och överskott. De upplever att de inte helt har styrkan kvar att vara lika sexuellt aktiva.

Det som inte kommer av sig själv

För de flesta är det därför en bra idé att börja bibehålla testosteronnivåer från mitten av 30-åren. Ett testosterontillskott (eller rena testosterontabletter) kan ha en bra effekt, så att du lättare kan behålla den lusten och överskottet som krävs för ett bra sexliv så länge som möjligt. Så här får du ofta tillbaka erektionen.

Och kom ihåg att alltid prata med din läkare!

T8 täcker din dagliga dos av både zink, magnesium och vitamin B6: Det enklaste och snabbaste sättet att bibehålla testosteronnivåerna.

Zink hjälper till att upprätthålla normala testosteronnivåer i blodet, magnesium och vitamin B6 hjälper till att minska trötthet och utmattning.

Beställ ditt första paket nedan, och upplev de positiva ändringarna du med.

Prova T8 i 60 dagar

50% RABATT – ENDAST 174:-

Fyll i ditt personnummer

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med informationen knuten till ditt personnummer. Du beställer ingenting nu.

Ingen förskottsbetalning

Inga köpförpliktelser

14 dagars ångerrätt

Gratis frakt

Källa:

Impotence and its medical and psychosocial correlates: results of the Massachusetts Male Aging Study